Mobil

Jönnek a kijelzőkeret nélküli mobilok

Az okostelefonok előlapjának mostanság egyre nagyobb részét uralja az érintőkijelző.

Az egyszerűen úgymond csak öncélúan nagyméretű okostelefonokat senki sem szereti, ellenben a nagykijelzős tartalomfogyasztásnak csak kevesen vagyunk ellene. Magyarul a relatíve kompakt készülékházba pakolt nagy képátlójú kijelző a legtöbbünk számára ideális kombináció (már amennyiben nem megy az ergonómia rovására), és ezzel természetesen a gyártók is tisztában vannak.

 

A Sharp tavaly nyár végén rukkolt elő az Aquos Crystal nevezetű készülékével, melynek kijelzője körül baloldalt, felül és jobboldalt szinte egyáltalán nincs kihasználatlan felület, ily módon a display az előlap nem kevesebb mint 78,5 százalékát uralja. Most pedig felbukkant egy LeTV nevezetű új kínai jövevény is, melynek kijelzőjének bal- és jobboldalán nagyon minimális keret található. Az 5,5 colos képátlójú és 1920×1080 pixeles Full HD felbontású újdonságban egy nyolcmagos 2,2 GHz-es chipset, 2 GB RAM, egy 13 és egy 5 megapixeles kamera, két SIM-slot és egy vadonatúj USB Type-C csatlakozó aljzat található.

 

Ezenkívül tudni lehet, hogy a közeljövőben az Oppo is ki fog adni egy lényegében keret nélküli kijelzővel felvértezett okostelefont, melynek részletes specifikációit egyelőre sűrű homály fedi. A Samsung is kiemelt figyelmet szentel mostanság a kijelzők szélének, a koreai gyártó azonban nem a keret vékonyításával, hanem a kijelző széleinek lefelé hajlításával próbálkozik, lásd Galaxy S6 edge, illetve Galaxy Note Edge.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik