Mobil

Sony Xperia Z4: már biztos a szuperkijelző

A japán gyártó érkezőben lévő új csúcsmobiljában már egészen biztosan nem Full HD panel lesz.

Az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson a Sony kivételesen nem jelentkezett új csúcsmobillal, vagyis a szeptemberben debütált Xperia Z3 egyelőre nem kapta meg utódmodelljét. A sokat pletykált Xperia Z4 fejlesztési munkálatai persze gőzerővel folynak, és most végre az is kiderült, hogy a nemrégiben már kiszivárgott gyártói képeken is látott készülék mekkora lesz és milyen kijelző landol benne.

 

A mellékelt nem túl látványos képeken az előzetes információk szerint a 146,3 milliméter hosszú, 71,9 milliméter széles, illetve 7,2 milliméter vastag újdonság érintőkijelzője látható. A panelt egy szerviz kapta meg magától a gyártóüzemtől, és azt is elárulta vele kapcsolatban, hogy 5,2 colos képátlón 2560×1440 pixeles QHD felbontással rendelkezik. Magyarul a Z3-hoz képest változatlan méreten jelentősen több képpont lesz, melynek köszönhetően a pixelsűrűség 424 ppi-ről 565 ppi-re fog növekedni.

 

A hatalmas felbontású displayt várhatóan egy 64 bites Snapdragon 810-es chipset hajtja meg. Az Xperia Z4 már nem 3 GB, hanem 4 GB RAM-ot kap, ezenkívül pedig említést érdemel még a 2/3 colos méretű, 20,7 megapixeles felbontású újgenerációs képszenzorra épülő főkamera, melynek optikája a korábbinál nagyobb fényerővel bír. Szólnunk kell továbbá a 4,8 megapixeles frontkameráról, a 300 Mbit/s-os csúcstempóra képes LTE mobilnetről, a Bluetooth 4.1-ről, illetve a 3420 mAh kapacitású akkumulátorról. Az újdonság külcsínje csak minimálisan fog különbözni elődjéétől: az oldaléleket érintő főbb változások, hogy eltűnik a dokkolóport, illetve, hogy az alsó élen lévő microUSB port az Xperia M4 Aqua mintájára már védőkupak nélkül is vízálló tud lenni. A hivatalos bejelentésre várhatóan szeptemberben kerül majd sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik