Mobil

Uber: ingyen utazást ad hétvégén a taxisok mumusa

A sokat támadott közösségi taxi meglepő akciót hirdetett most hétvégére.

A taxitársaságok a piac megdézsmálása miatt, az adóhivatal a számlázási kiskapukért próbálja folyamatosan ellehetetleníteni az Ubert, a közösségi autómegosztó szolgáltatás azonban egyelőre él és virul. Legújabb akciójukkal ráadásul egy még magasabbra kitartott középső ujj a támadóknak, miközben egy eléggé kihagyhatatlannak tűnő ajánlat minden budapestinek.

Az Uber ugyanis egy hosszú hétvége erejéig ingyenes utazást kínál minden új és meglévő felhasználójának. Ha március 20. péntek reggel 8 óra és március 22. varásnap éjfél között bárki maximum 3000 forintos viteldíjért utazik egy Uber sofőrrel budapesti címről budapesti címre, az utazása ingyenes. Ráadásul mindezt a három napos időszakban összesen tízszer teheti meg.

Aki esetleg még nem ismerné a szolgáltatást, röviden összefoglaljuk a tudnivalókat. Az Uber mobilos alkalmazáson keresztül érhető el, ahol egy rövid regisztráció után autót kérhetünk oda, ahol éppen tartózkodunk. A szolgáltatáshoz csatlakozott sofőrök nem hivatásos taxisok, hanem olyan átlagemberek, akik a hivatalos taxis átrlistánál jóval olcsóbb viteldíj fejében elvisznek minket a kért címre. Az alkalmazásban látjuk, ha egy Uber-sofőr felvette a rendelésünket, megnézhetjük, milyen autóval, milyen irányból érkezik. Utazás után pedig értékelhetjük az élményt, ezzel a következő utasoknak segítve a választást. Az alkalmazás jelenleg Androidot futtató telefonokra és tabletekre, iOS alapú eszközökre (iPhone-ra és iPadre), valamint Windows Phone-ra érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik