Mobil

Boltokban a szuperolcsó Microsoft okostelefon

Itt a megoldás arra az esetre, ha nagyon olcsón szeretnénk megúszni egy windowsos készülék vásárlását.

A Microsoft januárban jelentette be valaha készült legolcsóbb okostelefonját, a Lumia 435-öt, mely nemrégiben a hazai kereskedések polcain is felbukkant: a készülék dupla SIM-slotos kártyafüggetlen változata akár már 25 ezer forint alatt is beszerezhető.

És hogy pontosan mit is kapunk ezért a pénzért? Nos, egy olyan, Windows Phone 8.1 operációs rendszerű készüléket, melynek előlapját egy kereken 4 colos képátlójú és 800×480 pixeles felbontású érintőkijelző uralja, a maga 233 ppi-s pixelsűrűségével. A motorháztető alatt egy Qualcomm Snapdragon 200-as chipset található, melyben két darab 1,2 GHz-es órajelű Cortex-A7 processzormag és egy Adreno 302-es grafikusgyorsító található. A RAM 1 GB kapacitású, a 8 GB-os belsőmemória pedig akár 128 GB-os microSD memóriakártyával is bővíthető.

Míg a frontkamera 0,3 megapixeles felbontású, addig a hátsó főkamera révén maximum 2 megapixeles felbontásban fotózhatunk, sajnos autofókusz és LED-segédfény nélkül. Említést érdemel továbbá az 1560 mAh kapacitású akkumulátor, a HSPA mobilnet, a sztereó FM-rádió, a b/g/n szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.0 támogatás, illetve a GPS-vevő. A 11,7 milliméter vastag, illetve 134 gramm tömegű telefon fekete, fehér, zöld és narancssárga színváltozatokban készül.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.