Mobil

Boltokban a szuperolcsó Microsoft okostelefon

Itt a megoldás arra az esetre, ha nagyon olcsón szeretnénk megúszni egy windowsos készülék vásárlását.

A Microsoft januárban jelentette be valaha készült legolcsóbb okostelefonját, a Lumia 435-öt, mely nemrégiben a hazai kereskedések polcain is felbukkant: a készülék dupla SIM-slotos kártyafüggetlen változata akár már 25 ezer forint alatt is beszerezhető.

És hogy pontosan mit is kapunk ezért a pénzért? Nos, egy olyan, Windows Phone 8.1 operációs rendszerű készüléket, melynek előlapját egy kereken 4 colos képátlójú és 800×480 pixeles felbontású érintőkijelző uralja, a maga 233 ppi-s pixelsűrűségével. A motorháztető alatt egy Qualcomm Snapdragon 200-as chipset található, melyben két darab 1,2 GHz-es órajelű Cortex-A7 processzormag és egy Adreno 302-es grafikusgyorsító található. A RAM 1 GB kapacitású, a 8 GB-os belsőmemória pedig akár 128 GB-os microSD memóriakártyával is bővíthető.

Míg a frontkamera 0,3 megapixeles felbontású, addig a hátsó főkamera révén maximum 2 megapixeles felbontásban fotózhatunk, sajnos autofókusz és LED-segédfény nélkül. Említést érdemel továbbá az 1560 mAh kapacitású akkumulátor, a HSPA mobilnet, a sztereó FM-rádió, a b/g/n szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.0 támogatás, illetve a GPS-vevő. A 11,7 milliméter vastag, illetve 134 gramm tömegű telefon fekete, fehér, zöld és narancssárga színváltozatokban készül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik