Mobil

Rengeteg Galaxy S6 fogyhat – de iPhone-ból még több?

A Samsung által nemrégiben bejelentett új csúcskészülék vajon milyen konkurenciát jelent majd az almás mobiloknak?

A Samsung március elsején jelentette be a Galaxy S6, illetve Galaxy S6 edge csúcsmobilokat, melyek április közepén bukkannak majd fel a kereskedelmi forgalomban. Az első gyorstesztek alapján elégedettek lehetünk az új készülékekkel, melyek mind kijelző, mind processzor, mind pedig kamera fronton igen nagyot gurítanak, ráadásul még jól is néznek ki.

Mivel első, vagy inkább nulladik körben szinte mindenki pozitívan nyilatkozott az S6-ról és az S6 edge-ről, a Samsung állítólag 12 helyett 13 millió példányt gyárt le belőlük a március/áprilisi időszakban. A Citibank elemzői korábban úgy vélekedtek, hogy 2015-ben globálisan mintegy 38 millió S6/S5 edge fog fogyni, most viszont már azt nyilatkozták, hogy idén körülbelül 46 millió ilyen készülék talál majd gazdára.

Ez 8,5 hónapra levetített 46 milliós mennyiség igen jól hangzik, és szinte teljesen biztosra vehető, hogy a Galaxy S6 testvérpárból jelentősen több fogy majd, mint tavaly a Galaxy S5-ből, de vajon elegendő-e ahhoz, hogy az S6 igazi sikertermékké váljon? Erre a kérdésre jelenleg még nehéz választ adni, azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy az okostelefon fronton nemrégiben a Samsung elé ugrott Apple a tavalyi esztendő utolsó negyedévében, tehát alig 3 hónap alatt mintegy 74,5 millió iPhone-t adott el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik