Mobil

Itt az első VAIO okostelefon

A korábbi várakozásoknak megfelelően bejelentették az első VAIO márkajelzésű smartphone-t.

A Sony tavaly év elején adta el a hordozható számítógépekkel foglalkozó VAIO üzletágát a Japan Industrial Partners-nek, mely februárban adta ki első új VAIO notebookját, most pedig leleplezte az első VAIO okostelefont.

A keresztségben nemes egyszerűséggel VAIO Phone (VA-10J) nevet kapott újdonság 141,5×71,3×7,95 milliméter méretű, a mérlegen pedig egész pontosan 130 grammot nyom. Az energiaellátásról egy 2500 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, az előlapot pedig egy 5 colos képátlójú ás 1280×720 pixeles felbontású IPS LCD érintőkijelző uralja.

 

A négymagos 1,2 GHz-es Snapdragon 410 chipset mellett 2 GB RAM, illetve 16 GB flashmemória kapott helyet, ezenkívül pedig microSD memóriakártyás bővítési lehetőséget is kapunk. Említést érdemel továbbá az 5 megapixeles frontkamera, a 13 megapixeles főkamera, illetve az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszer. Az első körben Japánban kapható VAIO Phone ára átszámítva mintegy 120 ezer forint, ami ugyebár enyhén sok pénz egy ilyen középkategóriás készülékért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik