Mobil

Kíváncsi, hogy melyik a legjobb olcsó okostelefon?

Cikkünkből rögtön kiderül, hogy idén melyik elérhető árú mobil nyűgözte le leginkább az iparági szakértőket.

Arról korábban már írtunk, hogy a 300 piaci elemző, újságíró és egyéb szakértőből álló zsűri idén az Apple iPhone 6-ot, illetve az LG G3-at választotta az év okostelefonjának, de vajon melyik készülék lett idén a legjobb olcsó, 100 dollár alatti smartphone? Nos a Global Mobile Award ezen kategóriájában idén az elsőgenerációs Motorola Moto E lett a befutó, mely olyan további nevezőket utasított maga mögé, mint például az Alcatel One Touch Pop C1, az LG L40, a Nokia Lumia 530 vagy a Xiaomi Redmi 1s. Tavaly ebben a kategóriában, pontosabban az akkor még 150 dollár alatti kategóriában a Nokia Lumia 520 lett a nyertes.

 

A 124,8 milliméter hosszú, 64,8 milliméter széles, illetve 12,3 milliméter vastag Moto E-ben egy 4,3 colos képátlóval rendelkező érintőkijelző található, mely 960×540 pixeles (qHD) felbontású és 256 ppi pixelsűrűségű. A természetesen Android operációs rendszerű telefon “agya” egy két darab 1,2 GHz-es működési frekvenciájú processzormagot felvonultató Snapdragon 200-as chipset, mely 1 GB RAM, illetve 4 GB belsőmemória (2,2 GB szabad) társaságát élvezi.

A Moto G nagytesónál olcsóbb, 142 gramm tömegű Moto E kapcsán említést érdemel még a 3G adatátvitel, a Bluetooth támogatás, a vaki nélküli 5 megapixeles kamera, a dupla SIM-slot, a microSIM slot, a microSD bővíthetőség, a sztereó FM-rádió, illetve az 1980 mAh kapacitású akkumulátor. Hazánkban jelenleg legolcsóbban mintegy 32 ezer forintos kártyafüggetlen áron kapható a készülék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik