Mobil

A Samsung a Nokia sorsára juthat

Könnyen lehet, hogy a dél-koreai gyártó okostelefon piaci visszaesése a jövőben is folytatódni fog.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, 2014 utolsó negyedévében az Apple lett a globális okostelefon piac domináns szereplője. Az amerikai székhelyű vállalat a karácsonyi időszakban nem kevesebb mint 74,8 millió okostelefont adott el, melynek köszönhetően egy év alatt 17,8 százalékról 20,4 százalékra növelte piaci részesedését. Ezzel szemben a Samsung csak 73 millió smartphone-t dobott piacra, miközben piacrésze tizenkét hónap alatt 29,5 százalékról 19,9 százalékra olvadt.

A Samsung tehát 2014-ben nem pont úgy szerepelt az okostelefon piacon, mint ahogy szeretett volna. Ezzel kapcsolatban Kirt McMaster, a Cyanogen első embere a napokban azt nyilatkozta, hogy amennyiben így folytatódnak a dolgok, akkor a Samsung öt éven belül nagyon könnyen a Nokia sorsára juthat.

Emberünk felhívta a figyelmet arra, hogy nem is olyan rég még senki sem gondolta volna, hogy a Nokia vagy a BlackBerry lényegében teljesen eltűnik a süllyesztőben, és arra sem sokan számítottak, hogy Indiában a Micromax nevezetű gyártónak alig nyolc hónapra lesz szüksége ahhoz, hogy megelőzze az addig uralkodó Samsungot. McMaster szerint az Apple sem ülhet a babérjain, ugyanis az amerikai vállalat jelenleg egyáltalán nem képviselteti magát a low-end szektorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik