Mobil

A G4-nél is ütősebb mobil jön idén az LG-től

A dél-koreai gyártó okostelefon fronton egyelőre kivár, de hamarosan begyújtja 2015-ös rakétáit.

A napokban Bacelonában megrendezett Mobil Világkongresszuson az LG még nem mutatta meg 2015-ös csúcsmobilját, ehelyett be kellett érnünk a Watch Urbane és Urbane LTE okosórákkal. Az vállalat azonban hamarosan be fogja indítani smartphone úthengerét.

UX 4.0
Cho Juno, az LG mobil részlegének vezetője azt nyilatkozta, hogy a cége elsőként egy új androidos felhasználói felületet fog bejelenteni, majd pedig nem sokkal ezt követően leplezi le a már erre az UX 4.0-ra épülő első termékét, a felsőkategóriás G4-es okostelefont. Jól értesült források szerint mindkét bejelentésre várhatóan áprilisban kerül majd sor. Emlékezetes, hogy az LG tavaly május végén mutatta be az alábbi fotókon is látható G3-as mobilt, mely júliusban bukkant fel a kereskedelmi forgalomban, és amely készüléket a mostani MWC-n a világ legjobb okostelefonjának választottak meg.

 

G4
A G4-ben az előzetes információk szerint ugyanaz a remek Qualcomm Snapdragon 810-es chipkészlet kap helyet, mint amely a januárban debütált LG G Flex 2-ben is ott figyel. Ez az új chipset értelemszerűen fürgébben mozgatja majd a telefont, mint a G3-ban lévő 801-es Snapdragon, a kijelző felbontása pedig természetesen változatlanul 2560×1440 pixel (QHD) marad. A display képátlóját illetően egyelőre nem sok konkrétumot lehet tudni, ugyanis míg egyesek 5,7 colról, mások 5,3 colról tesznek említést – a G3-ban ugyebár egy 5,5 colos panel található. A RAM várhatóan 3, vagy esetleg 4 GB kapacitású lesz – a G3 2, illetve 3 GB-os RAM-mal ellátott változatokban kapható. Teljesen megújul a főkamera, melynek felbontását 13 megapixelről 16 megapixelre emelik, a szenzor képaránya pedig a kiszivárgott információk szerint 16:9 lesz. Több mint valószínű továbbá, hogy az LG mind az optikai képstabilizátort, mind pedig a lézeres autofókuszt tovább fogja fejleszteni a G3-hoz képest.

G4 Pro
A legfrissebb információk arról szólnak, hogy az LG a G4-et követően egy még ennél a csúcsmobilnál is nagyobb tudású új telefonnal fog jelentkezni. Elképzelhető, hogy ebben a G4-nél várhatóan mintegy 10 százalékkal drágább modellben debütál majd a gyártó saját fejlesztésű high-end chipsete: ez a big.LITTLE architektúrájú SoC négy darab Cortex-A72 és négy darab Cortex-A53 magot, valamint egy nagyteljesítményű Mali-T880 GPU-t vonultat fel. Az LG ily módon próbálja meg csökkenteni a Qualcommtól való függőségét, csakúgy mint nagy riválisa, a Samsung, mely a Galaxy S6 és S6 edge készülékekbe a saját Exynos 7420-as chipsetét tette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik