Mobil

Vízálló nagykijelzős okostelefon elérhető áron

Lássuk, hogy mit nyújt a pénzünkért cserébe a Sony által most bejelentett Xperia M4 Aqua!

A Sony a barcelonai Mobil Világkongresszust használta fel arra, hogy bejelentse legújabb felső-középkategóriás smartphone-ját, az Xperia M4 Aquát. A 140,5×72,6×7,3 milliméter méretű, illetve 136 gramm tömegű újdonság hivatalos IP68 minősítéssel rendelkezik, vagyis nem tesz kárt benne, ha esetleg 1,5 méter mély vízben 30 percen keresztül megúsztatjuk egy kicsit. Érdekesség, hogy a telefon microUSB portja fedetlen, vagyis a gyártó ezúttal így is meg tudta oldani, hogy ne jusson víz vagy por a borítás alá.

 

Az előlapot egy kereken 5 colos képátlójú IPS LCD érintőkijelző uralja, mely elsősorban 1280×720 pixeles HD felbontásáról, illetve 294 ppi-s pixelsűrűségéről ismerszik meg. A motorháztető alatt egy 64 bites Qualcomm Snapdragon 615 chipset található a maga nyolc darab processzormagjával, illetve Adreno 405-ös grafikusgyorsítójával. A RAM 2 GB kapacitású, a kiviteltől függően 8/16 GB-os belsőmemória pedig parányi microSD memóriakártyák révén bővíthető.

 

Míg a frontkamera révén maximum 5 megapixeles szelfik készíthetők, addig a hátoldali fényleső révén akár 13 megapixeles fotók, illetve Full HD videók is lőhetők, sötétben akár LED-segédfénnyel megtámogatva. Az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerű készülék energiaellátásáról egy 2400 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, mely a gyártó közlése szerint 2 napos normál használati időt tesz lehetővé. Említést érdemel továbbá az LTE mobilnet, a nanoSIM támogatás, a Bluetooth 4.1 kompatibilitás, illetve a sztereó FM-rádió. A négyféle színváltozatban készülő Sony Xperia M4 Aqua tavasszal debütál a boltok polcain, még pedig 299 eurós (90 ezer forint) áron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik