Mobil

Telefonálni és fizetni is lehet az LG új okosórájával

A dél-koreai gyártó legújabb okosóra terméke több fronton is előrelépést jelent elődeihez képest.

A nagyközönség a március 2-án kezdődő barcelonai Mobil Világkongresszuson tekintheti majd meg először élőben az LG Watch Urbane LTE nevezetű vadonatúj okosórát, melyet az LG most előzetesen már be is jelentett. A nemrégiben bejelentett LG Watch Urbane nagytesójának legfontosabb jellemzője könnyen kikövetkeztethető módon az LTE támogatás.

Az akár telefonos beszélgetések lefolytatására is alkalmas, illetve walkie-talkie jellegű funkcióval is felvértezett újdonság a világ első NFC-alapú mobilfizetésre is alkalmas viselhető kütyüjei közé tartozik: ha ilyen órát vásárolunk, akkor nem kell majd elővenni a zsebünkből a mobilt, ha fizetni szeretnénk valahol, hanem elég egyszerűen csak az órát a megfelelő érzékelő felé tartani. A GPS-vevős óra oldalán az eddigi egy helyett egyébként már három kezelőgomb található, ami az LG szerint megkönnyíti a hétköznapi használatot.

A körszámlapos kijelzőt kapott és meglepő módon nem Android Wear operációs rendszerű készülék az elődjétől eltérően nem 512, hanem immár 1 GB RAM-ot vonultat fel, az akkumulátor kapacitását pedig 410-ről 700 mAh-re növelték. A várható árral kapcsolatban egyelőre sajnos még nem nyilatkozott a gyártó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik