Mobil

Eredetileg még nagyobb lett volna az iPhone 6 Plus

Az Apple-nél nem sokon múlott, hogy egy még a most boltokban lévő iPhone 6 Plusnál is nagyobb mobil legyen a cég első phablete.

Jonathan Ive az Apple legmagasabb beosztású designere, aki a 90-es évek vége óta az iPhone-ok, az iPadek és a MacBookok külcsínjéért felelős. Emberünk nemrégiben interjút adott a The New Yorkernek, és elárulta, hogy eredetileg a mostaninál nagyobbra tervezték az iPhone 6 Plust.

Ive elmondta, hogy az első iPhone 6 Plus prototípusokat néhány évvel ezelőtt készítették el, és akkoriban első blikkre úgy tűnt, hogy az 5,7 colos képátló lesz a leginkább járható út. Később aztán túl nagynak találták ezt a méretet, majd pedig nem sokkal később az 5,6 colos kijelzőre vonatkozó terveket is elvetették, és nyílt titok, hogy az Apple tavaly szeptemberben végül is 5,5 colos kijelzővel dobta piacra az első phablet készülékét, az iPhone 6 Plust.

Az általunk nemrégiben részletesen bemutatott és letesztelt iPhone 6 Plus napjaink egyik legnagyobb felületű okostelefonja, melynek előlapját azonban csak 67,8 százalékban borítja kijelző. Vagyis a panel mellett elég sok a kihasználatlan felület, igaz ezért némileg kárpótol, hogy a készülék vastagsága mindössze 7,1 milliméter. Összehasonlításképp, az ugyancsak 5,5 colos képmegjelenítővel szerelt és a legvastagabb pontján 8,9 milliméter vastag LG G3 előlapjának 76,4 százalékát uralja a kijelző.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik