Mobil

A nagy kijelzős mobilok netezésre csábítanak

Felmérések szerint a tartalomfogyasztásra kihegyezett okostelefonokkal az átlagnál jelentősen nagyobb adatforgalmat generálunk.

A Citrix legfrissebb nemzetközi jelentéséből kiderül, hogy az 5,5 colos képátlójú kijelzővel felvértezett Apple iPhone 6 Plus phabletek tulajdonosai átlagosan kétszer nagyobb adatforgalmat generálnak, mint a csak 4,7 colos méretű panellel szerelt társaikat, a kompakt kis iPhone 6-osokat használók.

Hasonló módon az iPhone 6-ot nyomkodók is közel kétszer annyi adatot forgalmaznak, mint a mindössze 4 colos kijelzővel rendelkező iPhone 5s/5c/5 okostelefont használók, és a legtöbben vélhetően azon sem lepődünk meg, hogy az iPhone 6 Plus júzerek tízszer annyit neteznek a mobiljukon, mint a még mindig a jó öreg 3,5 colos iPhone 3GS-t nyúzók.

 

Egy másik felmérés szerint az iPhone 6 Plus tulajdonosok már 80 százalékban a mobiljukat nyomkodják és csak 20 százalékban használják Apple tabletüket. A némileg kisebb kijelzős iPhone 6-ot használók körében a mobilhasználat 72 százalékon áll, vagyis ők 28 százalékban simogatják még az iPadjeiket. Ezzel szemben a sokak által egyszerűen csak “egérmozi”-nak csúfolt iPhone 5s-t birtoklók 55 százalékban használnak mobilt és 45 százalékban tabletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik