Mobil

Tripla vaku a legújabb szuperkamerás mobilban

A Lenovo ezúttal apait-anyait beleadott új készüléke fénylesőjének fejlesztésébe.

Legutóbb a tajvani Asus jelentkezett egy kifejezetten fotózásra kihegyezett készülékkel, mely nem volt más, mint a háromszoros optikai zoommal felvértezett Zenfone Zoom. Most pedig a kínai Lenovo jelentett be egy ugyancsak igen komoly kamerával rendelkező okostelefont.

 

A keresztségben Lenovo Vibe Shot nevet kapott újdonságba egy 16 megapixeles felbontású hátsó megvilágítású CMOS képérzékelő került, ami előtt a mai elvárásoknak megfelelően egy kiváló optikai képstabilizátoros objektív található. Rossz fényviszonyok mellett azonban nemcsak az OIS, hanem az ezúttal háromszoros erővel támadó LED-segédfény is jó szolgálatot tehet (bár egy szimpla xenon talán jobb lenne). A minden körülmények mellett gyors élességállításra a lézeres autofókusz jelent garanciát, ezenkívül pedig a hardveres exponálógomb mellett sem mehetünk el szó nélkül.

 

Az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerű készülék előlapját egy kereken 5 colos képátlójú Full HD érintőkijelző uralja, a fürge működésről pedig egy 64 bites Snapdragon 615-ös chipset gondoskodik. A fémvázas Lenovo Vibe Shot 3 GB RAM-mal, illetve 32 GB belsőmemóriával rendelkezik, illetve természetesen microSD memóriakártyával bővíthető. A hamarosan megrendezendő Mobil Világkongresszuson már egész biztosan ott lesz a készülék, melynek várható árát egyelőre sajnos még sűrű homály fedi. A Lenovo kínálatából mi legutóbb az iPhone 6 designt kapott S90 Sisley-t, illetve a phablet kategóriás Vibe Z2 Prót teszteltük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik