Mobil

Végre jön a Sony Lollipop frissítése

A japán gyártó hamarosan végre megkezdi az Android 5.0 update terjesztését.

A Google tavaly októberben a Nexus 6 csúcsmobillal együtt jelentette be a Lollipop becenevet kapott vadonatúj Android 5.0 operációs rendszert, melyet a különböző gyártók frissítés formájában szépen lassan egyre több készülékre elérhetővé tesznek. Az LG és a Samsung december, illetve január folyamán lendült bele a nyalóka terjesztésébe, a Sonynál pedig erre várhatóan az elkövetkezendő hetekben fog sor kerülni. A japánok tehát nem igazán kapkodják el a dolgot, az viszont már mindenképpen jó hír, hogy a Wi-Fi Alliance a napokban bevizsgálta az immár Android 5.0-át futtató Xperia Z3-as csúcsmobilt.

A Sonynak a közelmúltban érkezett összes Xperia Z sorozatú készüléke meg fogja kapni az Android 5.0 frissítést. Egész konkrétan a következő modellekről beszélünk: Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact és Xperia Z3 Tablet Compact.

A december elején már befrissített Xperia Z Ultra Google Play Editiont követően logikusan elsőként az Xperia Z3 és Z2 készülékek lesznek frissíthetők és a korábban érkezett modellek majd valamikor ezt követően kapják meg az update-et. Emlékeztetőül: a 2013 októberében bejelentett Android 4.4 (KitKat) csak 2014 márciusában bukkant fel a Z1 és Z1 Compact flagship modelleken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik