Mobil

Elődjénél kisebb akksi a Galaxy S6-ban?

Az új csúcsmobil sok tekintetben előrelépést jelent majd, de talán nem minden fronton.

A Samsung tavaly februárban jelentette be, majd pedig áprilisban dobta piacra legfrissebb mainstream csúcstelefonját, az általunk is alaposan letesztelt Galaxy S5-öt. Nyílt titok, hogy hamarosan érkezni fog az utód, a várhatóan a márciusi Mobil Világkongresszuson, egész konkrétan március elsején este debütáló Galaxy S6 (G925F), melyről most újabb információmorzsák érkeztek.

 

Ezek szerint a Galaxy S6-ban állítólag egy mindössze 2600 mAh kapacitású akkumulátor kap helyet, ami mintegy 7,5 százalékos visszalépést jelent a Galaxy S5-ben lévő 2800-as akksihoz képest. Ugyanekkora, tehát 2600 mAh-s akkumulátor volt egyébként a gyártó két évvel ezelőtti csúcsmobiljában, a Galaxy S4-ben is.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy a koreai vállalat mégis milyen megfontolásból csökkenti a készülék akksikapacitását? Nos, erre körülbelül az lehet a válasz, hogy azért, mert míg az előd 8,1 milliméter vastag, addig az érkezőben lévő új modell a pletykák szerint csak 6,9 milliméteres, vagyis a Samsung a jelek szerint a szépségért sajnos beáldoz némi akksikapacitást. No persze, ha ezzel párhuzamosan a készülék fogyasztását is legalább hasonló mértékben sikerülne csökkenteni, akkor rögtön más lenne a képlet, azonban nem túl valószínű, hogy a QHD kijelzős, Snapdragon 810/Exynos 7420 chipsetes telefon fogyasztása túl szerény lenne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik