Mobil

Nincs mese: ez az okostelefon bírja a legtovább

Ennek a vadonatúj készüléknek tényleg csak igen ritkán kell majd randevúznia a hálózati töltővel.

Napjaink átlagos okostelefonjaiban a legtöbb esetben valamilyen 2000-3000 mAh körüli kapacitással rendelkező akkumulátor található, a combosabb példányok 3400-3600-as akksit virítanak, az eminens modellekben pedig 4000 mAh körüli akkumulátorok rejtőznek. A Blu által a CES 2015 szakkiállításon bejelentett és most piacra dobott legújabb készülék azonban ennél is komolyabb produkciót ad elő.

 

A Blu Studio Energy ugyanis egy nem kevesebb mint 5000 mAh kapacitású akkumulátort rejt magában. A gyártó szerint átlagos használat mellett csak 4 naponta kell majd töltőre dugni a telefont, melynek beszélgetési ideje akár az 52 órát is elérheti. A készülék a gyakorlatban is igen jól teljesít, ugyanis a Phonearena akksitesztjében a maga 14 óra 53 perces üzemidejével azonnal a toplista legelejére ugrott, simán megelőzve a második helyezett, 11 óra 26 perces értékű Huawei Ascend Mate 2-t.

 

Az előlapon egy 5 colos képátlójú és 1280×720 pixeles felbontású érintőkijelző található, amit egy 1,3 GHz-es órajelű négymagos MediaTek MT6582-es chipset lát el tartalommal. Az Android 4.4 (KitKat) operációs rendszerű telefon 1 GB RAM-ot kapott, 8 GB-os integrált memóriája pedig microSD memóriakártyák révén bővíthető. Említést érdemel továbbá a dupla SIM-slot, a HSPA mobilnet, a Wi-Fi, a Bluetooth, a GPS-vevő, az FM-rádió, a 2 megapixeles frontkamera, illetve a LED-villanós 8 megapixeles főkamera. A fehér, szürke, kék és arany színváltozatokban készülő Blu Studio Energy az Amazontól 149 dolláros (40 ezer forint) áron rendelhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik