Mobil

Pressenger: ennél ötletesebben még sosem telefonáltunk

Vége az unalmas hívószám-kijelzésnek, a hazai fejlesztésű Pressenger már a hívás fogadása előtt megadja az alaphangot a beszélgetéshez.

Ha cseng a telefonunk, jó esetben a hívó Google rendszerében használt profilképét láthatjuk a telefonszáma fölött, de a leggyakrabban csak egy sziluettet, vagy konkrétan a nagy semmit. Pedig milyen szép is lenne, ha a hívott fél már jóval többet megtudhatna a telefonálóról, vagy a hívás céljáról még azelőtt, hogy megnyomná a zöld gombot. Mostantól van erre is alkalmazás, ráadásul magyar.

Az alapötlet az volt, hogy a hagyományos telefonhívást az azonnali üzenetküldők funkcióival összekapcsolva végre a mobilok legrégebb óta használt elemét is új szintre lehet emelni. Ehhez csupán annyi kell, hogy a hívó és hívott félnél is fel legyen telepítve az ingyenes Pressenger app, amely azonnal beépíti a meglévő kontaktlistát, és kezeli a kimenő és bejövő hívásokat.

Ha olyasvalakit hívunk, aki már használja a Pressengert, a hívás előtt készíthetünk magunkról egy épp aktuális szelfit, vagy használhatunk egy már meglévő képet (a macskánk fotójától egy vicces rajzig bármit), majd írhatunk hozzá egy személyes üzenetet, mondjuk azt, hogy “vedd fel, szerelmem”, de persze azt is, hogy “ha most sem veszed fel, nagyon durcás leszek”. Ezután kezdeményezhetjük a hívást. A mostani hétvége például kiváló lehet a tesztelésre Valentin-napi képekkel és üzenetekkel.

A hívott félnél ugyanúgy cseng ki a telefon, mintha hagyományos hívást kapna, de a kijelzőn már látszik a kép és az üzenet, így már a beszélgetés megkezdése előtt tudjuk, milyen hangulatban van a hívó, vagy miről szeretne beszélgetni. Az első Pressengerből indított hívás után máris látszik a kontaktlistában, ki használja már az alkalmazást, és így kinek tudunk speciális hívást indítani. A magyar mellett már spanyol, portugál, német, kínai és szerb nyelven is elérhető az app, melynek könnyen kezelhető felülete semmilyen szinten nem bonyolítja meg a telefonálás eddigi folyamatát. Érdekes fejlesztés, kíváncsiak vagyunk rá, lesz-e nemzetközi visszhangja. Az androidos verzió már elérhető a Google Play áruházban, az iOS felhasználóknak még egy kicsit várniuk kell a kipróbálással.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik