Mobil

Note 4: végre itt a Lollipop frissítés

A Samsung aktuális csúcskategóriás phabletét használók számára ezúttal egy remek hírrel tudunk szolgálni.

A Samsung a szeptemberi IFA szakkiállításon jelentette be a nem sokkal később a kereskedelmi forgalomban is felbukkant Galaxy Note 4 okostelefont, mely ugyebár Android 4.4.4-es (KitKat) operációs rendszerrel felvértezve támadta le a kereskedéseket. Az Android 5.0-ás (Lollipop) frissítéssel kapcsolatban eddig leginkább csak különböző ígéreteket hallhattunk, most viszont végre ténylegesen fel is bukkant a sokak által várva várt update.

Jó hír, hogy a Samsung nem a kisebb-nagyobb hibákkal sújtott Android 5.0-ás Lollipopot adta ki a Galaxy Note 4-re, hanem kapásból annak hibajavított változatával, a decemberben kijött Android 5.0.1-gyel (de még nem az 5.0.2-vel) örvendezteti meg a felhasználókat. Hasonlóképpen egyébként a Galaxy Note Edge felhasználók is arra számíthatnak, hogy hamarosan Android 5.0.1-es nyalókára frissíthetik készülékeiket.

 

A Lollipop frissítés első körben az N910C típusjelzésű, tehát Exynos chipsetes Note 4-es készülékeken érhető el OTA módon (Kiesen egyelőre még nem), és természetesen hol máshol, mint a Samsung és az LG által is ilyen esetekben favorizált Lengyelországban. Azt egyelőre sajnos nem tudni, hogy a világ többi országában mikor kezdődik meg a frissítés, mint ahogy azzal kapcsolatban sincsenek infóink, hogy a Snapdragon-alapú N910F modellek mikor válnak frissíthetővé.

A Samsung Galaxy S5-öt használó lengyelek tavaly decemberben kapták meg az Android 5.0-ás frissítést, melynek nemzetközi terjesztése viszont csak idén januárban kezdődött meg – remélhetőleg a Note 4 esetében nem lesz ekkora csúszás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik