Mobil

Elég 2 naponta tölteni az új Sony Xperiát

A japán gyártó kiemelten fontosnak tartja hangsúlyozni új telefonjának hosszú üzemidejét.

A Sony bejelentette az Xperia E4 típusjelzésű újdonságot, mely nem más, mint egy nagyméretű kijelzővel szerelt alsó-középkategóriás okostelefon. A 137×74,6×10,5 milliméter méretű, illetve 144 gramm tömegű készülékbe egy kereken 5 colos képátlójú IPS LCD érintőkijelző került, mely mindössze 960×540 pixeles felbontású, ily módon pedig a pixelsűrűsége alig 220 ppi.

A MediaTek MT6582 chipsetben négy darab 1,3 GHz-es órajelű Cortex-A7 processzormag, illetve egy Mali-400MP2 grafikusgyorsító található, a RAM 1 GB kapacitású, a 8 GB-os belsőmemória pedig microSD memóriakártyák révén egyszerűen bővíthető. Az energiaellátásról egy 2300 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, és a gyártó kétnapos valós használati időről tesz említést, melynek elérésében persze komoly szerepet játszik a Sony már jól ismert Ultra Stamina üzemmódja.

Míg az előlapi kamera 2 megapixeles felbontású (720p videó), addig ellentétes oldali társa révén maximum 5 megapixeles fotók, illetve Full HD videók készíthetők. A HSPA, Wi-Fi és Bluetooth 4.1 kompatibilis, sztereó FM-rádiós újdonságból dupla SIM-slotos változat is készül, még pedig Xperia E4 Dual néven. Az Android 4.4.4 (KitKat) szoftveres, illetve hamarosan Android 5.0 (Lollipop) frissítés kapó Sony Xperia E4 forgalmazása várhatóan még ebben a hónapban meg fog kezdődni – a várható ár egyelőre ismeretlen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik