Mobil

Skizofrén okostelefon dupla szoftverrel

Felbukkant egy vadonatúj kínai okostelefon, mely nem csak egy, hanem akár két OS futtatására is képes.

Okostelefon vásárlás előtt állunk, és egyszerűen nem tudunk döntést hozni azzal kapcsolatban, hogy egy mainstream androidos készüléket, vagy inkább egy különcködő, csempés felhasználói felületű windowsos mobilt vásároljunk? Nos, akkor íme a pontosan nekünk szánt Wen Yan Sofia.

A legfrissebb “kínai csoda” érdekességét az úgynevezett Dual Boot funkció adja, mely lehetővé teszi, hogy a készülék bekapcsolásakor válasszunk az Android 5.0 (Lollipop), illetve a Windows 10 operációs rendszer között. Az persze már más kérdés, hogy ez utóbbi szoftver egyelőre még el sem készült, mindenesetre az ígéretek szerint tökéletesen kompatibilis lesz ezzel a készülékkel.

 

A Wen Yan Sofia előlapját egy 5 colos képátlójú és 1920×1080 pixeles Full HD felbontású érintőkijelző uralja, a fürge működésre pedig az Intel SoFIA chipsete jelenthet garanciát, mely 28 nanométeres csíkszélességű SoC-ben két darab Atom Silvermont processzor található. A RAM 2 GB kapacitású, ezenkívül pedig 32 GB flashmemóriát, 5 megapixeles szelfikamerát és egy 13 megapixeles főkamerát is kapunk a pénzünkért, azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy az újdonság pontosan mennyibe is fog kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik