Mobil

Mobiljába bújt, és egy bálnát hagyott ki

Mi mindent hagyhatunk ki, ha csak a telefont bámuljuk: itt egy hihetetlen példa.

Sok fiatal bizonyára zsémbes, vén károgóknak tartja azokat, akik szerint nem szabad folyamatosan a mobilok kijelzőjébe temetkezni, mert így nem tudunk figyelni a körülöttünk levő világra. Nemrég mutattunk egy olyan videót, ahol egy vadul chatelő szájbergyerek néhány centi híján beleütközött egy medvébe, most pedig egy “még nagyobb találkozást” sikerült kihagynia egy telefonba borult fiatalembernek.

A CBS EcoMedia kreatív igazgatója, Eric Smith azon turisaták egyike volt, aki Kalifornia partjainál, csőre töltött fényképezőgéppel figyelte, hátha le tud fotózni egyet a környéken úszkáló, úgynevezett hosszúszárnyú bálnák közül. Több vitorlás is keringett a környéken hasonló céloktól vezérelt emberekkel a fedélzeten, de Smith szerencsével járt: néhány méterre a hajójától a felszínre bukkant a cet hatalmas háta, és elkattant a fotó. Az elkészült kép azonban még érdekesebb a háttér miatt: a felbukkanó bálna mellett mindössze egy méternyire egy másik hajón ott ült egy fiatalember, aki ezt a csodás eseményt úgy ahogy van, kihagyta, mert az okostelefonjára szegezett szemekkel láthatóan teljesen kizárta a külvilágot.

Smith “új idők jelei” címmel tette fel a képet Instagramra, és máris lájkok százait gyűjtötte be. Időközben kiderült, hogy az elkészült foósorozatban még több másik képen is látható, ahogy egy anya-bálna úszkál a borjával a kis hajótól méterekre, néha hosszú uszonyát is meglebegtetve a víz fölött, a srác viszont egy pillanatra sem néz fel a kijelzőről. Talán épp azt írta a barátainak: “unalom ez a tenger, itt semmi se történik”. Vagy esetleg bálnás képeket nézegetett Instagramon…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik