Mobil

Mobiljába bújt, és egy bálnát hagyott ki

Mobilport
Mobilport

2015. 02. 05. 11:14

Mi mindent hagyhatunk ki, ha csak a telefont bámuljuk: itt egy hihetetlen példa.

Sok fiatal bizonyára zsémbes, vén károgóknak tartja azokat, akik szerint nem szabad folyamatosan a mobilok kijelzőjébe temetkezni, mert így nem tudunk figyelni a körülöttünk levő világra. Nemrég mutattunk egy olyan videót, ahol egy vadul chatelő szájbergyerek néhány centi híján beleütközött egy medvébe, most pedig egy “még nagyobb találkozást” sikerült kihagynia egy telefonba borult fiatalembernek.

A CBS EcoMedia kreatív igazgatója, Eric Smith azon turisaták egyike volt, aki Kalifornia partjainál, csőre töltött fényképezőgéppel figyelte, hátha le tud fotózni egyet a környéken úszkáló, úgynevezett hosszúszárnyú bálnák közül. Több vitorlás is keringett a környéken hasonló céloktól vezérelt emberekkel a fedélzeten, de Smith szerencsével járt: néhány méterre a hajójától a felszínre bukkant a cet hatalmas háta, és elkattant a fotó. Az elkészült kép azonban még érdekesebb a háttér miatt: a felbukkanó bálna mellett mindössze egy méternyire egy másik hajón ott ült egy fiatalember, aki ezt a csodás eseményt úgy ahogy van, kihagyta, mert az okostelefonjára szegezett szemekkel láthatóan teljesen kizárta a külvilágot.

mobil-balna-pech (mobilport, instagram, bálna, fotó, fénykép, okostelefon, mobiltelefon, telefon, addikció, gratulálunk,)

Smith “új idők jelei” címmel tette fel a képet Instagramra, és máris lájkok százait gyűjtötte be. Időközben kiderült, hogy az elkészült foósorozatban még több másik képen is látható, ahogy egy anya-bálna úszkál a borjával a kis hajótól méterekre, néha hosszú uszonyát is meglebegtetve a víz fölött, a srác viszont egy pillanatra sem néz fel a kijelzőről. Talán épp azt írta a barátainak: “unalom ez a tenger, itt semmi se történik”. Vagy esetleg bálnás képeket nézegetett Instagramon…

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.