Mobil

Hogy fogy a különcmobil Note Edge és mikor jön hazánkba?

Az eddig már több száz ezer példányban értékesített, oldalkijelzős Note Edge hamarosan hivatalosan is kapható lesz Magyarországon.

A Samsung tavaly szeptember elején jelentette be a Galaxy Note 4-et, melynek szeptember végén kezdődött meg a hivatalos forgalmazása, illetve ugyanezen a rendezvényen debütált a készülék különleges testvérmodellje, a Note Edge is. Ez utóbbi okostelefon tavaly hivatalosan csak kevés országban vált elérhetővé, idén viszont több új piacot, így többek közt hazánkat is meghódítja magának a készülék.

A hazai szolgáltatók közül várhatóan elsőként a Telekomnál bukkan fel az újdonság, mely a cég hamarosan kapható készülékeket felvonultató weboldalán nemrégiben már fel is bukkant. Azt egyelőre sajnos nem tudni, hogy a T milyen áron forgalmazza majd a Note Edge-et (N915G), melynek szürkeimportos példányai mostanság mintegy 240 ezer forintos áron kaphatók hazánkban (Note 4: 180 ezer forint). A német Media Markt jelenleg egyébként 799 eurós (250 ezer forint) áron listázza a néhány hete még 899 eurón jegyzett készüléket. Információink szerint a Note Edge hivatalos hazai forgalmazása csak március közepén fog megkezdődni, mind kártyafüggetlen, mind pedig szolgáltatói formában.

A Samsung közlése szerint eddig egyébként mintegy 630 ezer példányt adtak el a telefonból, mely iránt még a magas ára ellenére is komoly érdeklődés mutatkozna, de a készülék továbbra is csak kevés országban és limitált mennyiségben kapható. Összehasonlításképp, a Note 4-ből már az első hónapban több mint 4,5 millió talált gazdára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik