Mobil

Szupervékony fém-üveg csúcsmobil olcsón

Ez a készülék azoknak készült, akik relatíve olcsón szeretnének egy kiváló minőségű okostelefont vásárolni.

A Sony az elmúlt időkben igen komoly rajongóbázisra tett szert az által, hogy a közelmúltban kiadott Xperia Z-sorozatú telefonok remek fém-üveg borítást virítottak. Nagyon úgy tűnik, hogy ez az anyagválasztás más gyártóknak, így például a kínai Coolpadnak is megtetszett.

 

A Coolpad GreatGod X7 nevet kapott újdonság felületét teljes egészében karcálló üveg, illetve speciális alumínium borítja. Az előlapon lévő 5,2 colos képtálójú Super-AMOLED érintőkijelző 1920×1080 pixeles Full HD felbontással bír (424 ppi), a megfelelő számítási teljesítményről pedig egy nyolcmagos és 32 bites Mediatek MT6595-ös chipset és 3 GB RAM gondoskodik.

 

A mindössze 6,45 milliméter vastag (Sony Xperia Z3: 7,3 milliméter) újdonság Android 4.4.2 (KitKat) operációs rendszert futtat, melyre a gyártó a saját Cool UI 6.0 felhasználói felületét húzta rá. A 16 GB flashmemória microSD memóriakártyával bővíthető, ezenkívül pedig a 13 és 8 megapixeles kamerákról, az LTE mobilnetről, illetve a nanoSIM slotról is szólnunk kell. A négyféle színváltozatban gyártott Coolpad GreatGod X7 ára 249 dollár, vagyis átszámítva mintegy 68 ezer forint. Most már csak az a kérdés, hogy a készülék vajon mikor és milyen formában jut majd el hozzánk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik