Mobil

Huawei P8: már élezik a titkos új kínai pengét

A Huawei előreláthatólag két hónap múlva jelenti majd be legújabb szupervékony készülékét.

A Huawei tavaly tavasszal jelentette be felső-középkategóriás okostelefonját, az általunk is alaposan letesztelt Ascend P7-et, melynek idén várhatóan Ascend P8 néven mutatkozik majd be az utódja. Az újdonság a március elején Barcelonában megrendezendő Mobil Világkongresszuson várhatóan még nem lesz ott, a hivatalos bejelentésre ugyanis várhatóan április 15-én Londonban kerül majd sor.

Előzetes információk szerint a Huawei Ascend P8-ban egy nagyteljesítményű Kirin 930-as chipset lesz található, mely elsősorban nyolcmagos kiviteléről, illetve 16 nanométeres gyártási technológiájáról ismerszik meg. Összehasonlításképp, a rivális gyártók legmodernebb chipsetei még az eggyel régebbi 20 nanométeres gyártási eljárások segítségével készülnek.

Pletykák szerint a készülék mindössze 6 milliméter vastag lesz, az akkumulátora pedig 2600 mAh kapacitással fog rendelkezni. Ezenkívül említést érdemel még az 1920×1080 pixeles Full HD felbontású 5,2 colos érintőkijelző, a 3 GB RAM, illetve a 13 megapixeles és optikai képstabilizátoros főkamera. Az Android 5.0 szoftveres Huawei Ascend P8 várhatóan 480 dolláros (132 ezer forint) áron debütál majd a kereskedelmi forgalomban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik