Mobil

Íme az oroszok iPhone 6 koppintása

Az elmúlt években hozzászokhattunk már ahhoz, hogy az Apple mobilokat rengeteg kisebb-nagyobb cég le szokta másolni. Ezen koppintó gyártók nagyrésze nem meglepő módon Kínában található, a legújabb iPhone 6 másolat most viszont nem onnan, hanem kivételesen Oroszországból érkezett.

A meglehetősen furcsa, Texet iX-maxi nevet kapott újdonság szinte a megszólalásig, pontosabban a bekapcsolásig hasonlít az Apple iPhone 6-ra. A design szinte kiköpött ugyanolyan, ezenkívül pedig a 138x67x7 milliméteres méret, illetve a 127 grammos tömeg is nagyon hasonló. A borítás alatt azonban lényegében csak az 1 GB kapacitású RAM tekintetében találhatunk egyezőséget az almás mobillal, a készülék agya ugyanis egy négymagos 1,3 GHz-es MediaTek MT6582-es chipset.

 

Az LCD érintőkijelzőtől sem igazán eshetünk hanyatt, a 4,7 colos panel felbontása ugyanis mindössze 960×540 pixel (qHD). Az 1600 mAh kapacitású akkumulátorral, 8 GB flashmemóriával, illetve 8 és 2 megapixeles kamerákkal szerelt androidos okostelefon ára 12 ezer rubel, vagyis átszámítva mintegy 49 ezer forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik