Mobil

Apple: túl az egymilliárdomodik iOS készüléken

Az almás logós gyártó nemrégiben egy igen komoly mérföldkőhöz érkezett.

Az Apple 2007 nyarán dobta piacra első iOS operációs rendszerű termékét, mely nem volt más, mint az elsőgenerációs iPhone. Azóta nem kevés víz lefolyt a Dunán és az Apple rengeteg iPhone-t adott el, valamint az ugyancsak iOS szoftveres iPad táblagépek, iPod touch hordozható médialejátszók és Apple TV készülékek is hatalmas mennyiségben árasztották el a piacot.

Tim Cook, a vállalat első embere ennek kapcsán most örömmel jelentette be, hogy az Apple nemrégiben eladta az egymilliárdomodik iOS-alapú készülékét, mely egész pontosan egy szürke színű és 64 GB memóriás iPhone 6 Plus volt. Ez a phablet kategóriás okostelefon egész konkrétan tavaly november 22-én talált gazdára. Cook elárulta, hogy az elmúlt negyedévben az iPhone 6 volt a cég legnépszerűbb terméke, melyből egyértelműen többet adtak el, mint a sokak számára már egyszerűen túl nagy méretű iPhone 6 Plusból.

Az említett három hónapos időszakban egyébként minden hét minden egyes napján minden órában több mint 34 ezer iPhone-t adtak el világszerte, és az Apple boltjait (tényleges és online) több mint 500 millió ember kereste fel ez idő alatt. Az iPhone 6 2014 végén egyébként a világ 130 országában volt kapható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik