Mobil

Hazánkban a különcmobil Galaxy Note Edge

Az oldalkijelzős Note Edge hamarosan hivatalosan is kapható lesz Magyarországon.

A Samsung tavaly szeptember elején jelentette be a Galaxy Note 4-et, melynek szeptember végén kezdődött meg a hivatalos forgalmazása, illetve ugyanezen a rendezvényen debütált a készülék különleges testvérmodellje, a Note Edge is. Ez utóbbi okostelefon tavaly hivatalosan csak kevés országban vált elérhetővé, idén viszont több új piacot, így többek közt hazánkat is meghódítja magának a készülék.

A hazai szolgáltatók közül várhatóan elsőként a Telekomnál bukkan fel az újdonság, mely a cég hamarosan kapható készülékeket felvonultató weboldalán már most is ott figyel. Azt egyelőre sajnos nem tudni, hogy a T milyen áron forgalmazza majd a Note Edge-et (N915G), melynek szürkeimportos példányai mostanság mintegy 240 ezer forintos áron kaphatók hazánkban (Note 4: 180 ezer forint). A német Media Markt jelenleg egyébként 799 eurós (250 ezer forint) áron listázza a néhány hete még 899 eurón jegyzett készüléket.

 

A készülék egyediségét az adja, hogy a kijelzője nem csak az előlapot, hanem részben a telefon jobboldalát is beborítja. A 160 pixel magas felületen rengeteg információ jeleníthető meg, ami például akkor is látszik, ha a telefon csukott tokban van, ezenkívül pedig extra beállítási lehetőségek jelennek meg rajta például többek közt fényképezőgép módban. A 160 extra pixel miatt a kijelző felbontása 2560×1600 pixel, ami a maga nemében mindenképpen új rekordnak számít. A kétoldalú kijelző API-ját a Samsung a külsős fejlesztők rendelkezésére bocsátja, így a felhasználási lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen. A spéci kijelzőt leszámítva egyébként nagyjából ugyanazt tudja a Galaxy Note Edge, mint a Galaxy Note 4, vagyis adott a remek Snapdragon 805/Exynos 5433 chipset, a 3 GB RAM, az Android 4.4.4 szoftver, az S Pen támogatás, a 3000 mAh kapacitású akkumulátor, illetve a 16 megapixeles és optikai képstabilizátoros kamera.

Ajánlott videó