Mobil

Videó: medvébe ütközött a buzgón mobilozó gyalogos

Néha érdemes körülnézni, még a legvadabb chatelés közben is. Sosem tudhatjuk, mi bukkan elő a következő sarkon, mint ahogy azt az alábbi videó is mutatja.

Érdekes módon csak most vált közönségkedvenccé az a videó, amelyet 2012 áprilisában rögzített egy kaliforniai tévéadó riportere helikopterről. A stábot azért küldték ki a kisváros fölé, mert bejelentést kaptak, hogy egy medve mászkál az utcákon. Hamarosan meg is találták a jókora állatot, és követni kezdték.

Azt azonban a riporter nem is sejtette, hogy egy még érdekesebb jelenetnek is szem- és lencse-tanúja lesz, ugyanis a videón látható, ahogy egy gyanútlan gyalogos közeledik jobbról, aki annyira belemerül telefonja nyomkodásába, hogy pár lépés híján szinte beleütközik a medvébe. Szerencsére nem esett baja annak ellenére, hogy szakértők szerint a legrosszabb módon reagált, és hanyatt-homlok rohanni kezdett (ilyenkor ugyanis általában a nyugodt hátrálás sokkal kevésbé bosszantja fel az állatot). A négylábú azonban talán maga is meglepődött a váratlan találkozáson, és nem szaladt a meglepett úriember után.

Bár Magyarországon jóval kisebb az esélye annak, hogy ilyen szintű “találkozás” kerekedik a figyelmetlen közlekedésből, azért érdemes végiggondolni, hány olyan embert látunk nap mint nap az utcákon, akik a telefonjukra szegezett szemekkel, a környezetüket teljesen ignorálva sietnek valahová. Ha medvébe nem is, de ki tudja, mi másba ütközhetnek így?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik