Mobil

Jól fogynak az LG mobilok – tarol a G3

Miközben a nagy rivális Samsung szenved, addig az LG szépen lassan feljövőben van.

Dél-koreai források szerint az elmúlt esztendőben mintegy 59,6 millió LG gyártmányú okostelefon talált gazdára világszerte, ami éves szinten több mint 25 százalékos növekedést jelent 2013-hoz képest, amikor is még csak 47,6 millió LG smartphone került forgalomba.

Nyílt titok, hogy az LG javuló teljesítményében igen komoly szerepet játszik a tavaly május végén bejelentett, majd pedig a nyár közepén piacra dobott G3-as csúcsmobil, melyről természetesen részletes tesztben számoltunk be júliusban. Igen komoly várakozás előzi meg az utódmodell, vagyis a G4 érkezését, azonban több mint valószínű, hogy a márciusi Mobil Világkongresszuson még nem lesz ott ez a készülék. Az LG ehelyett minden valószínűség szerint egy saját rendezvényen mutatja majd be az új high-end modellt, előreláthatólag valamikor a tavasz végén.

Az idei esztendőt a Snapdragon 810-es csúcsteljesítményű chipsettel szerelt, ívelt kijelzős G Flex2-vel indított LG a Trendforce piackutató cég legfrissebb jelentése szerint a 2014-es eladási adatok alapján a világ negyedik legnagyobb okostelefon gyártója, melynek piacrésze az elmúlt évben 4,3 százalékról 6 százalékra növekedett. Ezzel párhuzamosan a piacot domináló Samsung részesedése 32,5 százalékról 28 százalékra olvadt, melyben többek közt a várakozásoktól jelentősen elmaradó Galaxy S5 eladások is komoly szerepet játszottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik