Mobil

Jövő héttől boltokban az új görbemobil

A második generációs LG G Flex hamarosan felbukkan a boltok polcain.

Az LG a január elején Las Vegasban megrendezett CES 2015 szakkiállítást használta fel arra, hogy bemutassa a vadonatúj G Flex2 okostelefont, mely kompaktabb lett az elődjénél, szebb a kijelzője és egy igen komoly teljesítményű chipset került bele. A legfrissebb híradások szerint az újdonság kereskedelmi forgalmazása január 30-án, vagyis jövő hét pénteken kezdődik meg, hol máshol, mint Dél-Koreában – az árcédulán 800 ezer wonos, vagyis átszámítva mintegy 200 ezer forintos összeg lesz olvasható.

Az ezt követő hetekben aztán világszerte fel fog bukkanni a készülék, melyet az Amazon Németországban jelenleg 599 eurós (190 ezer forint) áron listáz. Összehasonlításképp, piaci megjelenésekor a G Flex 849 euróba (270 ezer forint) került, tehát ehhez képest akár olcsónak is nevezhető a G Flex 2. Megjegyzendő, hogy jelenleg akár már 120 ezer forintos áron is kaphatunk G Flexet, melynek ára a G Flex 2 felbukkanásakor várhatóan tovább fog csökkenni.

 

A különleges karcolásvédelmet kapott ívelt érintőkijelző 5,5 colos képátlóval rendelkezik és 1920×1080 pixeles Full HD felbontású, melynek köszönhetően a pixelsűrűsége 403 ppi. Természetesen a telefon hátlapja is hajlított kivitelű, és az LG az előd esetében debütált öngyógyító funkciót is továbbfejlesztette: a kisebb karcok szobahőmérsékleten immár nem 3 perc, hanem alig 10 másodperc alatt önmaguktól eltűnnek.

A G Flex2 fürge működésére a Qualcomm egyik legújabb chipsete, a Snapdragon 810 jelent garanciát, mely a maga nyolc darab processzormagja, illetve nagyteljesítményű Adreno 430-as grafikusgyorsítója révén simán megbírkózik a Full HD felbontású kijelző meghajtásával. Az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerű újdonságba 2 GB RAM került – a belsőmemória kiviteltől függően 16/32 GB kapacitású és microSD memóriakártyával egyszerűen bővíthető.

 

A 13 megapixeles felbontású főkamera OIS+ képstabilizátort és lézeres autófókuszt kapott, a frontkamera pedig 2,1 millió képponttal rendelkezik. Említést érdemel továbbá a 300 Mbit/s-os 4G mobilnet, az a/b/g/n/ac szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.1 támogatás, illetve a 3000 mAh kapacitású, gyorstöltő funkciós ívelt akkumulátor. Az LG G Flex2 ezüst és vörös színben készül, a forgalmazása pedig január végén kezdődik meg. Az elődről, vagyis az LG G Flexről készített részletes tesztünk itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik