Mobil

Ciki: nem bírja sokáig az Apple okosórája

Már az előzetes bejelentés során sokan kritizálták az Apple okosóráját, most pedig itt egy újabb kellemetlen ellenérv. Az almás csuklószorító nem bírja valami sokáig egy feltöltéssel.

Az Apple tavaly szeptember elején a két vadonatúj iPhone 6 okostelefon árnyékában lebbentette fel a fátylat első okosórájáról, a nemes egyszerűséggel csak Watch névre keresztelt termékről. Míg azonban az iPhone 6 mobilok már jó ideje felbukkantak a kereskedésekben, addig a Watch érkezésére legalább márciusig várnunk kell, és nagyon úgy néz ki, hogy az üzemideje hagy majd némi kívánni valót maga után.

Az Apple Watch bejelentésekor annyit tudtunk meg, hogy a készüléket naponta tölteni kell majd, most azonban némi új információ is napvilágot látott a témakörrel kapcsolatban. Ezek szerint az Apple 19 órás vegyes használati üzemidővel számol, ami sokak szerint igencsak karcsú érték. Ezenkívül tudni lehet, hogy aktív használat mellett maximum 4 órás üzemidőt biztosít az akksi, de a legrosszabb esetben akár 2,5 óra alatt is lehet meríteni a kütyüt. Ez az egyik véglet, a másik pedig, hogy standby, illetve low-power módban maximum 2-3 napos működési időre számíthatunk. Aktív fitnesz üzemmódban egyébként legfeljebb 4 órás üzemidőre lehet számítani.

A rövid használati idő miatt állítólag az okosóra S1 chipjét lehet okolni, mely egyszerűen túl sokat fogyaszt ahhoz, hogy egy ilyen apró kütyüben teljesítsen szolgálatot. Az Apple jelenleg egyébként mintegy 3 ezer okosórát tesztel nap mint nap, és azért abban még bízhatunk, hogy a kereskedelmi forgalomban történő megjelenésig némileg sikerül még optimalizálni a készülék fogyasztását. Pletykák szerint egyébként pont a túl nagy fogyasztás volt az, ami miatt az Apple nem tudta 2014-ben piacra dobni a Watch-ot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik