Mobil

Meggyengült a mobil-király trónja

Lássuk, hogy a 2014-es esztendő egészét tekintve mely gyártók uralták a mobilpiacot!

A Trendforce piackutató cég legfrissebb, most kiadott jelentéséből kiderül, hogy 2014-ben világszerte mintegy 1,16 milliárd okostelefont adtak el, ami jelentős növekedést jelent az egy évvel korábban regisztrált 927 milliós mennyiséghez képest.

Az okos mobilos szektor császára továbbra is a dél-koreai Samsung, melynek piacrésze azonban az elmúlt tizenkét hónapban 32,5 százalékról 28 százalékra mérséklődött – kíváncsian várjuk, hogy a vállalat idén milyen új készülékek bejelentésével próbálja majd megállítani a további visszaesést.

A képzeletbeli dobogó második fokára az amerikai székhelyű Apple állhat fel, mely cég piacrésze az elmúlt évben 16,6 százalékról 16,4 százalékra csökkent. A harmadik a kínai Lenovo, melynek részesedése 4,9 százalékról 7,9 százalékra katapultált, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy időközben a cég felvásárolta a Google-től a Motorolát.

A negyedik a tavaly ilyenkor még ötödik LG, mely koreai vállalat 4,3 százalékról 6 százalékra tudott feljönni, az ötödik pedig a negyedik helyről az ötödikre visszacsúszott, és 4,4 százalékról 5,9 százalkra javított kínai Huawei. Ezután pedig az 5,2 százalékos Xiaomi, a 4,2 százalékos Coolpad, a 3,9 százalékos Sony, a 3,1 százalékos ZTE, illetve a 2,7 százalékos TCL következik a sorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik