Mobil

Ez lesz a jövő csúcsmobiljaiban – Snapdragon 820

A Qualcomm hamarosan egy minden korábbinál ütősebb mobil chipsettel fog előrukkolni.

A Qualcomm tavaly áprilisban jelentette be valaha készült legnagyobb teljesítményű mobil SoC-jét, a 64 bites nyolcmagos Snapdragon 810-et, mely elsőként a hamarosan a boltokba érkező LG G Flex2-ben lesz elérhető. De természetesen a 810-es Snapi után sem áll meg az élet a chipgyártónál.

Egy most kiszivárgott roadmap szerint a Qualcomm hamarosan le fogja leplezni azt a Snapdragon 820-es chipkészletet, amely mellett még a Snapdragon 810 abszolút nem szerény képességei is gyorsan el fognak halványulni. Az immár nem 20, hanem a még ennél is modernebb 14 nanométeres gyártási technológiák révén készülő 64 bites újdonságban az előzetes információk szerint nyolc darab, egyelőre ismeretlen órajelű TS2 processzormag kap helyet, melyek egy nagy teljesítményű Adreno 530-as grafikusgyorsító társaságát élvezik.

Az LPDDR4 memóriákat támogató chipsetnek mobilnet fronton sem kell szégyenkeznie, ugyanis az LTE Cat. 10 támogatásnak köszönhetően segítségével maximum 450 Mbit/s-os letöltési-, illetve 100 Mbit/s-os feltöltési sebesség érhető el. A Snapdragon 820 hivatalos bejelentésére várhatóan valamikor idén tavasszal kerül majd sor, az első ilyen chipsetes okostelefonok pedig előreláthatólag 2016 elején kerülnek majd forgalomba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik