Mobil

Frissíthető a remek árú csúcsmobil

A közelmúlt egyik legjobb ár/érték arányú készüléke, a Honor 6 most jelentős frissítést kapott.

A Huawei Kínában először tavaly nyár elején, majd pedig ősszel Európában is bemutatta a Honor 6 okostelefont, melyről nemrégiben részletes tesztet közöltünk. Ebben leginkább azt kifogásoltuk, hogy az Ascend Mate7-től eltérően a Honor 6-on még nem 3.0-ás, hanem csak a régebbi 2.3-as Emotion UI található. Ezzel kapcsolatban jó hír, hogy most megkezdődött a Honor 6 Emotion 3.0 frissítésének terjesztése – a felhasználói felület tehát most felfrissül, viszont az Android szoftver egyelőre marad KitKat, vagyis a Lollipop update-re még várnunk kell.

 

A Honor 6 egy minden hájjal megkent, valódi felsőkategóriás okostelefon, melynek vastagsága mindössze 6,5 milliméter, tömege pedig alig 130 gramm. Az előlapot egy 5 colos képátlóval és 1920×1080 pixeles felbontással rendelkező érintőkijelző uralja, még pedig 75,7 százalékban. A megfelelő számítási teljesítményről a gyártó saját fejlesztésű Kirin 920-as chipsete gondoskodik: a nyolcmagos chipben helyet kapott egyrészt négy darab 1,7 GHz-es órajelű Cortex-A15 mag, másrészt pedig négy darab 1,3 GHz-es frekvenciájú Cortex-A7 mag, a grafikusgyorsító szerepét pedig a Mali T628MP4-re bízták.

A RAM a mai elvárásoknak megfelelően 3 GB kapacitással bír, a 16 GB-os integrált flashmemória pedig microSD memóriakártyákkal bővíthető. A frontkamera 5 megapixeles felbontással, 1,4 mikronos pixelmérettel, 88 fokos nagylátószöggel, illetve f2,4-es fényerővel rendelkezik, a dupla LED-es hátoldali főkamerába pedig egy 13 megapixeles Sony IMX214-es képérzékelő, illetve egy f2-es fényerejű objektív került. Említést érdemel továbbá a dual-band Wi-Fi, a 300/50 Mbit/s-os LTE mobilnet, illetve a 3100 mAh kapacitású akkumulátor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik