Mobil

Dupla memóriával támad az iPhone 6s

Bár egyelőre még messze az ősz, az idei új almás mobilról már javában pletykálnak.

Az Apple tavaly szeptemberben jelentette be az iPhone 6, illetve iPhone 6 Plus okostelefonokat, melyek világszerte hatalmas népszerűségnek örvendenek. Az amerikai vállalat idén is várhatóan az ősz elején mutatja majd be új készülékeit, melyekről egymás után bukkannak fel az újabbnál újabb pletykák.

A legfrissebb iparági szóbeszéd szerint az Apple döntéshozói úgy határoztak, hogy a várhatóan iPhone 6s néven debütáló új készülékben 2 GB kapacitású LPDDR4 RAM kap helyet. A 2 GB kapacitást eddig is erősen valószínűsíteni lehetett, azt viszont nem lehetett tudni, hogy az Apple végül is LPDDR3 vagy LPDDR4 memóriával szereli az új készüléket. Az LPDDR3 mellett az az érv szólt, hogy 35 százalékkal olcsóbb, mint az LPDDR4, ezenkívül pedig az Apple beszállítói többet is tudnak belőle gyártani, de végül is nem ez lett a befutó, hanem a gyorsabb és kisebb fogyasztású LPDDR4.

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, az iPhone 6s RAM moduljait a Hynix, a Samsung és a Micron-Elpida fogja beszállítani, még pedig körülbelül 50-30-20 százalékos arányban. Mint ismeretes, a jelenleg forgalomban lévő iPhone-okban 1 GB RAM található, az androidos csúcsmobilok mostanság pedig már 3-4 GB RAM-mal vannak felvértezve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik