Mobil

LG G4: érkezik az új csúcsmobil

A dél-koreai gyártó néhány hónapon belül egész biztosan egy új high-end telefonnal fog előrukkolni.

Az LG tavaly május végén jelentette be aktuális csúcskategóriás okostelefonját, az általunk is részletesen letesztelt G3-at, mely aztán nem sokkal később a nyár folyamán jelent meg a kereskedelmi forgalomban. Az LG G3 tehát szépen lassan egy esztendős lesz, így nem csoda, hogy máris megkezdődött a pletykálgatás a sokak által várva várt utód kapcsán.

A minden valószínűség szerint LG G4 néven támadó újdonságban az előzetes információk szerint ugyanaz a remek Qualcomm Snapdragon 810-es chipkészlet kap helyet, mint amely a nemrégiben bejelentett LG G Flex 2-ben is ott figyel. Ez az új chipset értelemszerűen fürgébben mozgatja majd a telefont, mint a G3-ban lévő 801-es Snapdragon, a kijelző felbontása pedig természetesen változatlanul 2560×1440 pixel (QHD) marad. A display képátlóját illetően egyelőre nem sok konkrétumot lehet tudni, ugyanis míg egyesek 5,7 colról, mások 5,3 colról tesznek említést – a G3-ban ugyebár egy 5,5 colos panel található. A RAM várhatóan 3, vagy esetleg 4 GB kapacitású lesz – a G3 2, illetve 3 GB-os RAM-mal ellátott változatokban kapható.

Teljesen megújul a főkamera, melynek felbontását 13 megapixelről 16 megapixelre emelik, a szenzor képaránya pedig a kiszivárgott információk szerint 16:9 lesz. Több mint valószínű továbbá, hogy az LG mind az optikai képstabilizátort, mind pedig a lézeres autofókuszt tovább fogja fejleszteni a G3-hoz képest. Az LG G4 hivatalos bejelentésére legkorábban március elején az MWC-n kerülhet sor, de elképzelhető, hogy az LG kivár ezzel egészen a tavasz végéig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik