Mobil

Magyarországon a szupervékony fémmobil

A Samsung hazánkban is piacra dobja új fémkeretes készülékét, a Galaxy A5-öt.

A Samsung tavaly nyáron leplezte le a teljesen plasztik életérzéssel végre szakító, fémkeretes Galaxy Alphát, melynek október végén Galaxy A5 néven mutatkozott be a hasonlóan jó minőségű testvérmodellje. A készülékkel kapcsolatos friss információ, hogy a a gyöngyház fehér, éjfekete, platina ezüst és pezsgőarany színekben készülő telefon január végétől az összes hazai mobilszolgáltatónál, a Samsung márkaboltjaiban, valamint számos kártyafüggetlen értékesítési ponton is kapható lesz. A Galaxy A5 ajánlott fogyasztói ára 129990 forint, aki pedig ezt soknak tartja, 89990 forintért megvásárolhatja a telefon kistesóját, a Galaxy A3-at.

A 139,3×69,7×6,7 milliméter méretű, illetve 123 gramm tömegű Galaxy A5 előlapján egy kereken 5 colos képátlójú Super AMOLED érintőkijelző található, mely elsősorban 1280×720 pixeles felbontásáról, illetve 294 ppi-is pixelsűrűségéről ismerszik meg. A megfelelő számítási teljesítményről egy négymagos 1,2 GHz-es Snapdragon 410-es chipset gondoskodik, mely 2 GB RAM, illetve 16 GB belsőmemória társaságát élvezi, ezenkívül pedig microSD memóriakártyás bővítési lehetőséget is kapunk.

A Cat. 4-es LTE mobilnet révén maximum 150/50 Mbit/s-os sebesség érhető el, ezenkívül pedig említést érdemel még a 42/5,76 Mbit/s-os HSPA+, az a/b/g/b szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, az NFC támogatás, a GPS-vevő, a 13 és 5 megapixeles kamerák, valamint az Android 4.4 (KitKat) operációs rendszer. Abban egyelőre csak reménykedni tudunk, hogy az A5 és az A3 után hamarosan a még vékonyabb, néhány napja bejelentett A7-es modell is megérkezik majd hazánkba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik