Mobil

Te is Charlie vagy? Mutasd meg mobilon!

Ilyen könnyen kiállhatunk a párizsi terrorakció áldozatai mellett: egy okostelefonos alkalmazás a térképre helyezi a megemlékezőket.

Rekordsebességgel került fel a két legagyobb okostelefonos rendszerhez kapcsolódó szoftverboltba a Je Suis Charlie alkalmazás, amellyel a Charlie Hebdo szerkesztőségében elkövetett terrorcselekmény áldozataira emlékezhetünk, térképen is megmutatva a világnak, hol gondolunk részvéttel a meggyilkolt újságírókra.

A Google Play-en nem ritka, hogy viszonylag gyorsan elérhetővé válnak a friss appok, ám az Apple rendszerében jóval szigorúbb és hosszadalmasabb az ellenőrzési folyamat, akár két hétig is eltarthat, míg egy alkalmazás elérhetővé válik iPhone-ra és iPadre. Most azonban a helyzet aktualitására és súlyára való tekintettel minden eddiginél gyorsabb volt a vizsgálat, így már az almás eszközök tulajdonosai is ingyenesen letölthetik az alkalmazást.

Androidosok tehát ide kattintva, míg iPhone-osok és iPadesek ezen a linken találják a Je Suis Charlie appot, amelyben mindenféle regisztráció vagy egyéb időhúzás nélkül csak meg kell érintenünk a képernyő alján megjelenő gombot, és a telefon hely-információi alapján máris felkerül egy újabb ikon a térképre. Ezután pedig szabadon nézelődhetünk, hogy a környékünkön, vagy egy távolabbi országban hányan emlékeznek így a támadásokra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik