Mobil

Lollipop frissítés: végre belendült a Samsung

A dél-koreai gyártó megkezdte az Android 5.0 update széles körben történő terjesztését.

A Samsung tavaly tavasszal bejelentett aktuális csúcsmobiljára, a Galaxy S5-re decemberben jelent meg az Android 5.0 frissítés, mely azonban első körben csak néhány országban vált elérhetővé. Azóta eltelt néhány hét, és van szerencsénk bejelenteni, hogy a Galaxy S5-öt világszerte egyre több régióban lehet nyalókázásra bírni.

Az Android 5.0 update jelenleg a következő országokban érhető el az SM-G900F típusjelzésű készülékre: Albánia, Ausztria, Bulgária, Ciprus, Dél-Korea, Egyesült Királyság, Görögország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Magyarország, Malajzia, Németország, Olaszország, skandináv országok, Románia, Spanyolország, Szlovénia és Svájc. Fontos megjegyezni, hogy az ilyen frissítések a különböző kártyafüggetlen, illetve szolgáltatói készülékekre egymástól eltérő időpontokban szoktak elérhetővé válni.

A Samsung Galaxy S5 egész konkrétan az LRX21T verziójú Android 5.0 frissítést kapta meg, vagyis még nem azt az LRX22G változatot, mely már a javított Android 5.0.2 magra épül, és amely verziót a cég egyéb felsőkategóriás okostelefonjain egy ideje már javában teszteli a Samsung. A Galaxy Note 4 a várakozások szerint már kapásból Android 5.0.2-es Lollipopot fog kapni – remélhetőleg minél hamarabb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik