Mobil

Újabb brutális iPhone rekord

Nagyon úgy néz ki, hogy az Apple ismét egy kiváló karácsonyi szezont tudhat maga mögött.

Az Apple okostelefonjait általában rengeteg kritika éri, hogy bár igen korrekt termékek, nincs bennük elég innováció, ez azonban a vásárlókat általában nem szokta érdekelni: ha almás logós készüléket látnak, azonnal szétnyílik a pénztárcájuk. Az iPhone egy igazi sikertermék, amit jól szemlélet, hogy 2013 év végén az utolsó három hónapban 51 millió ilyen készülék talált gazdára, és az amerikai vállalat 2014 végén minden valószínűség szerint alaposan megdöntötte ezt a korábbi rekordot.

Az UBS befektetési bank szakértői úgy becslik, hogy az elmúlt esztendő utolsó negyedévében világszerte mintegy 69,3 millió almás okostelefon talált gazdára, ami éves szinten nem kevesebb mint 36 százalékos növekedést jelent. Wall Street-i elemzők ennél valamivel óvatosabbak, és “csak” 65,5 milliós iPhone eladásokat prognosztizálnak, azonban még ez is több mint 28 százalékos növekedést jelent.

Az UBS adatai szerint míg 2013 utolsó három hónapjában az iPhone eladások 22 százalékát ütötték nyélbe a kínai piacon, addig egy évvel később ez az arány már 35 százalék volt. Az elemzők úgy vélik, hogy az Apple negyedéves forgalma egy év alatt 57,6 milliárd dollárról 68 milliárd dollárra nőt. Megjegyzendő, hogy ezek az adatok egyelőre csak becsléseken alapulnak – az Apple várhatóan január végén nyilatkozik majd a konkrét számokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik