Mobil

Samsung Galaxy Grand Max: újabb nagyképű

A dél-koreai gyártó ezúttal egy nagykijelzős középkategóriás okostelefont jelentett be.

Samsung okostelefon modellekből eddig sem volt hiány, most pedig egy újabb ilyen készülék érkezett: a Galaxy Grand Max azok számára készült, akik relatíve nagy kijelzőre vágynak, de nem kívánnak 150-200 ezer forintot kiadni egy ilyen készülékért.

A 146×74,8×7,9 milliméter méretű, illetve 161 gramm tömegű újdonságra egy 5,25 colos képátlójú, vagyis a Galaxy S5-énél némileg nagyobb méretű IPS LCD érintőkijelző került, mely azonban nem Full HD, hanem csak 720p HD felbontású, ily módon pedig a pixelsűrűsége csak 282 ppi. A motorháztető alatt egy MSM8916-os Snapdragon 410-es chipset található, a maga négy darab 1,2 GHz-es órajelű Cortex-A53 processzormagjával, illetve Adreno 306-os grafikusgyorsítójával.

 

A RAM 1,5 GB kapacitású, az integrált flashmemória 16 GB-os, ezenkívül pedig természetesen microSD memóriakártyákat magába fogadó bővítőslotot is kapunk a pénzünkért. A hátoldali főkamera révén maximum 13 megapixeles fotók, illetve Full HD videók rögzíthetők, az 5 megapixeles frontkamera érdekessége pedig 120 fokos ultra-nagylátószög. Az Android 4.4.4 (KitKat) operációs rendszerű telefon kapcsán szólnunk kell még a 2500 mAh kapacitású akkumulátorról, az FM-rádióról, az LTE mobilnetről, a dual-band Wi-Fi-ről, a Bluetooth 4.0-áról, illetve a GPS-vevőről. A Samsung Galaxy Grand Max elsőr körben Dél-Koreában kapható, ahol is átszámítva mintegy 78 ezer forintot kérnek el érte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik