Mobil

CES: szelifre kihegyezett új HTC Desire

A tajvani gyártó legfrissebb újdonságának előlapján egy UltraPixel kamera kapott helyet.

Alig pár hónap telt el a HTC Desire 820 hivatalos bejelentése óta, erre a vállalat a mostani CES kiállításon már be is mutatta a több tekintetben is továbbfejlesztett HTC Desire 826-os utódmodellt. Az újdonság előlapját egy 5,5 colos képátlójú és 1920×1080 pixeles Full HD érintőkijelző uralja, melynek pixelsűrűsége 401 ppi.

A Desire 826 a cég első olyan készüléke, mely már kapásból Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerrel debütál a kereskedelmi forgalomban. Érdekesség továbbá, hogy a kijelző fölött középen trónoló kamera egy 4 megapixeles UltraPixel példány, melynek segítségével a gyártó szerint minden korábbinál jobb minőségű szelfik készíthetők még akkor is, ha rosszak a fényviszonyok. Hátul egy 13 megapixeles felbontású, LED-segédfényes fényleső teljesít szolgálatot.

 

A 64 bites Qualcomm Snapdragon 615-ös chipsetben négy darab 1,7 GHz-es, illetve négy darab 1 GHz-es processzormag található, a RAM 2 GB kapacitású, a 16 GB-os belsőmemória pedig microSD memóriakártyával bővíthető. A nanoSIM-kártyával etethető, BoomSound hangszórós és persze Sense felhasználói felülettel megspékelt HTC újdonság energiaellátásáról egy 2600 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik – a várható ár egyelőre ismeretlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik