Mobil

Ezek a leggyorsabban feltölthető mobilok

Lássuk, hogy mely készülékeket lehet a legrövidebb idő alatt nulláról százra feltölteni!

Az egyre nagyobb és szebb érintőkijelzők, az egyre komolyabb tempót diktáló chipsetek és a rengeteg funkció bizony alaposan szívja a telefonok akkumulátorának kapacitását. Múltkori cikkünkben azt néztük meg, hogy mely mobilok bírják egy feltöltéssel a legtovább, most pedig azt járjuk egy kicsit körbe, hogy mely telefonokat lehet a leggyorsabban nulláról száz százalékosra feltölteni.

Nos, a Phone Arena aktuális toplistája szerint e tekintetben egyértelműen az Oppo R5 viszi a prímet: a mindössze 4,85 milliméter vastag készülék 2000 mAh kapacitású akkumulátora alig 73 perc alatt teljesen feltölthető. Mindez a VOOC technológiának, illetve a 4,5 amperes töltőnek köszönhető, melynek révén 30 perc alatt akár 75 százaléknyira is megpakolhatjuk az akksit. A képzeletbeli ezüstérem a 2800 mAh-s Oppo Find 7A-nak jár, mely 82 perces értékkel büszkélkedhet, de a harmadik helyezett és ugyancsak 82 perces Samsung Galaxy Note Edge-nek sincs szégyenkezni valója, főleg mert ebben a koreai versenyzőben már egy 3000-as akkumulátor rejtőzik.

A toplistán ezután a 88 perces Oppo Find 7, a 90 perces Oppo N3, a 95 perces Samsung Galaxy Note 4, a 98 perces Google Nexus 6, a 108 perces Samsung Galaxy Alpha, illetve a 112 perces LG G Pro 2 következik a sorban. Az LG G3 teljesen lemerült akkumulátorát kereken 2 óra lehet teljesen feltölteni. Megjegyzendő, hogy ezeket az értékeket a gyári gyorstöltők révén lehet produkálni, vagyis a kisebb töltőáramú egyéb, vagy vezeték nélküli töltők esetében a töltés jelentősen tovább tarthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik