Mobil

Már kapható a triplán 8 megapixeles új okostelefon

A kínai gyártó legújabb androidos készülékében 8 megapixeles kamera triumvirátus teljesít szolgálatot.

A Huawei néhány hete jelentette be a Honor 6 Plus nevet kapott vadonatúj felsőkategóriás okostelefont, melynek most már meg is kezdődött a nemzetközi forgalmazása. Az online módon rendelhető újdonság ára 399 dollár, vagyis átszámítva mintegy 103 ezer forint.

 

Az új készülék érdekességét a három darab 8 megapixeles kamera mobil jelenti, melyek közül egy elöl, kettő pedig hátul kapott helyet. A gyártó közlése szerint a megduplázott hátsó kamerának több előnye is van: egyrészt így megnőtt a fényérzékeny felület, másrészt felgyorsult a fókuszálás, harmadrészt pedig akár utólagos fókuszálásra is lehetőség van, a 3D képalkotási funkciókról már nem is beszélve. Az Android 4.4.4 (KitKat) operációs rendszerű telefon a már jól ismert Emotion 3.0 felhasználói felületet kapta meg, előlapját pedig egy 5,5 colos képátlójú Full HD érintőkijelző borítja.

 

A négy darab Cortex-A15 és négy darab Cortex-A7 processzormagot, illetve egy Mali T628 MP4 grafikusgyorsítót kapott HiSilicon Kirin 925 chipset mellett 3 GB RAM kapott helyet, az integrált flashmemória pedig 32 GB-os és microSD kártyával egyszerűen bővíthető. A természetesen LTE kompatibilis Huawei Honor 6 Plus energiaellátásáról egy 3600 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. A dupla SIM-slotos változatban is gyártott, fémházas készülék a nemrégiben általunk is részletesen bemutatott Honor 6 testvérmodelljének tekinthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik