Mobil

Melyik csúcsmobil akksija bírja a legtovább?

Lássuk, hogy a nemrégiben érkezett high-end készülékek közül mely modelleknek kell a legritkábban randevúzniuk a hálózati töltővel!

A gyártók egyrészt megadják, hogy pontosan hány mAh kapacitású akkumulátor található a termékeinkben, másrészt pedig leközölnek néhány használati-, illetve készenléti idő adatot, melyek azonban a legtöbb esetben köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Még szerencse, hogy a független tesztekben és mérésekben általában meg lehet bízni.

A PhoneArena akkumulátor toplistája azt veszi alapul, hogy átlagos terhelés mellett meddig bírja a telefonok akkuja. A nemrégiben érkezett csúcsmobilok közül a Motorola Droid Turbóé (10 óra 42 perc) az első hely, majd pedig a Sony Xperia Z3 Compact (10 óra 2 perc), a Sony Xperia Z3 (9 óra 29 perc), a Huawei Ascend Mate7 (9 óra 3 perc), a Samsung Galaxy Note 4 (8 óra 43 perc), a Sony Xperia Z2 (8 óra 10 perc), a Google Nexus 6 (7 óra 53 perc), a Samsung Galaxy S5 (7 óra 38 perc), a HTC One (M8) (7 óra 12 perc), az Apple iPhone 6 Plus (6 óra 32 perc), illetve az LG G3 (6 óra 14 perc) következik a sorban.

 

Az esetleges elfogultságot, vagy pontatlanságot kizárandó, érdemes néhány pillantást vetni a rivális GSMArena hasonló toplistájára is, amely a vegyes használat melletti üzemidőt vizsgálja. Ezen a közelmúltban debütált flagship modellek közül a Sony Xperia Z3 Compact szerepel a legelőkelőbb helyen a maga 101 órás értékével. Ez után következik a sorban a 97 órás LG G Flex, a 96 órás Sony Xperia T2 Ultra, a 90 órás Motorola Droid Turbo, a 89 órás Sony Xperia Z2, a 87 órás Samsung Galaxy Note 4, a 85 órás Sony Xperia Z3, a 79 órás Apple iPhone 6 Plus, a 72 órás Samsung Galaxy S5, illetve a 69 órás LG G3.

Summa summarum elmondható, hogy nem minden az akkumulátor kapacitás értéke, hiszen a használati időt nagymértékben befolyásolja a készülék fogyasztása (és a használati szokások), ezenkívül pedig azt is érdemes megnézni, hogy a vásárlásra kiszemelt telefonnak cserélhető-e az akkumulátora. No és persze minden esetben remek szolgálatot tehet egy külső akkumulátor, melyre bármikor egyszerűen rádughatjuk megfáradt mobilunkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik