Mobil

Samsung Z1: kémfotón a különc új jövevény

A koreai gyártó egy a maga nemében abszolút unikumnak számító új mobillal fog előrukkolni.

A Samsung már jó ideje kerülgeti a forró kását, vagyis a Tizen platformot: a gyártó idén már majdnem piacra dobott egy ilyen szoftveres telefont, azonban jelenleg még mindig csak okosórán, illetve fényképezőgépen találkozhatunk ezzel az operációs rendszerrel. A legfrissebb pletykák szerint január 18. lesz a nagy nap, melyen végre bemutatkozik a Samsung első kereskedelmi forgalomban is felbukkanó tizenes mobilja.

A széles rétegek számára szánt Samsung Z1 előlapján az előzetes információk szerint egy 4 colos képátlójú és 800×480 pixeles felbontású érintőkijelző található, a motorháztető alatt pedig egyrészt egy duplamagos 1,2 GHz-es chipset, másrészt pedig 768 MB RAM található. A 4 GB kapacitású flashmemória microSD memóriakártyával egyszerűen bővíthető, az energiaellátásról pedig egy 1500 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik.

A dupla SIM-slotos Samsung Z1 kapcsán említést érdemel még a 3G mobilnet, a b/g/n szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, a GPS-vevő, az FM-rádió, a 3 megapixeles főkamera, illetve a 0,3 megapixeles frontkamera. Az újdonság ára várhatóan 90 dollár (23 ezer forint) magasságában alakul majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik