Mobil

Jön a nagykijelzős olcsó Lumia okostelefon

A korrekt ár/érték arányú Nokia Lumia 1320 várhatóan hamarosan megkapja az utódját, mely most egy tesztprogram adatbázisában bukkant fel.

A Nokia tavaly október végén jelentette be a felsőkategóriás Lumia 1520 phabletet, illetve annak leegyszerűsített és olcsóbbá tett testvérmodelljét, a Lumia 1320-at. A legfrissebb pletykák most arról szólnak, hogy ez utóbbi készülék nemsokára meg fogja kapni az utódmodelljét.

Előzetes információk szerint a Microsoft várhatóan a március elején Barcelonában megrendezendő Mobil Világkongresszuson lepzeli majd le a Lumia 1330-as okostelefont. Az újdonság az elődjénél némileg kisebb, vagyis nem 6, hanem csak 5,7 colos érintőkijelzőt vonultat fel, melynek felbontása változatlanul 1280×720 pixel. A duplamagos processzor átadja a helyét egy négymagos Qualcomm Snapdragon 400-as chipsetnek, a RAM változatlanul 1 GB kapacitású, a belső memória pedig 8 GB-ról 32 GB-ra hízik. Az RM-1062 típusjelzésű készülék nemrégiben a GFXBench adatbázisában is felbukkant, és ily módon lényegében az összes eddig pletykált specifikációja megerősítést nyert.

A Windows Phone 8.1 GDR2 operációs rendszerű Microsoft Lumia 1330 állítólag egy 5 megapixeles frontkamerát vonultat fel, hátoldali PureView főkamerája révén pedig maximum 14 megapixeles felbontásban fotózhatunk majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik