Mobil

Itt a felturbózott új Galaxy Note 4

A Samsung az év legvégére azért hagyott még egy utolsó okostelefon bejelentést.

A Samsung a szeptemberi IFA szakkiállításon leplezte le aktuális phablet csúcsmodelljét, a nem sokkal később a kereskedelmi forgalomban is felbukkant és általunk is alaposan letesztelt Galaxy Note 4-et. A készülék eddig két változatban, egy Snapdragon és egy Exynos chipsetes változatban volt kapható, most pedig lehullott a lepel a harmadik modellről is.

A keresztségben Samsung Galaxy Note 4 LTE-A nevet kapott újdonság a világ első olyan, kereskedelmi forgalomban is elérhető készüléke, mely háromsávos LTE-A támogatással rendelkezik. A telefon révén jelenleg maximum LTE Cat. 6, vagyis mintegy 300 Mbit/s-os letöltési sebesség érhető el, azonban a mobil a Samsung közlése szerint a közeljövőben az LTE Cat. 9-et is támogatni fogja, vagyis segítségével akár 450 Mbit/s-os tempót is el lehet majd érni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Samsung Galaxy Note 4 LTE-A vajon csak Dél-Koreában, vagy esetleg a világ más régióiban is kapható lesz-e. Ezenkívül pedig a gyártó egyelőre az újdonság chipsetével kapcsolatban sem árult el részleteket, mindenesetre korábban azt pletykálták, hogy ebben az új Note 4-ben már nem 805-ös, hanem 810-es Snapdragon chipkészlet kap helyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik