Mobil

Toplista: a nagyképűség teteje

Vajon mely telefonok azok, melyek előlapját a legnagyobb százalékban borítja kijelző?

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk már ahhoz, hogy a legújabb csúcsmobilok szépen lassan egyre nagyobbak lesznek, és ezeket az új modelleket sokan egyszerűen csak high-tech pingpong-űtőnek, vagy tepsimobilnak csúfolják. Ettől függetlenül egyes gyártóknak azért csak sikerül megoldaniuk valahogy, hogy átlagnál jelentősen nagyobb kijelzőt pakolnak egy-egy relatíve kompakt készülékházba.

E tekintetben a Sharp Aquos Crystal esetében végezték a legjobb munkát a fejlesztők, ennek a készüléknek az előlapját ugyanis nem kevesebb mint 78,52 százalékban uralja a méretes kijelző. Mivel ez a készülék nem kapható a világpiacon, a képzeletbeli korona a Lenovo Vibe Z2 Prót illeti meg, mely 78,25 százalékos értékkel büszkélkedhet, de csak minimálisan marad le tőle a 78,04 százalékos Huawei Ascend Mate 7.

 

Az Alcatel One Touch Hero-féle 77,7 százalékos érték is igen komoly mérnöki teljesítményről tesz tanúbizonyságot, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az említett Sharp modellhez hasonlóan ez a készülék sem kapható globálisan. A viszont már világszerte elérhető LG G3 76,4 százalékos értékkel büszkélkedhet, és a következő pozícióban is egy LG mobil tanyázik, még pedig a G3 elődje, vagyis a G2, mely 75,9 százalékos értékkel büszkélkedhet. Meglepő módon ezután is egy LG következik a sorban: az ívelt formájú G Flex előlapját 75,8 százalékban borítja kijelző.

 

A toplistán ezt követően a következő a sorrend: Huawei Ascend Mate 2 – 75,2 százalék, Sony Xperia ZL – 75 százalék, Samsung Galaxy Note 3 – 74,8 százalék, Samsung Galaxy Note 4 – 74,2 százalék, LG G Pro 2 – 74,2 százalék, Samsung Galaxy Mega 6.3 – 74,2 százalék, LG G3 S – 74,1 százalék. A “legrosszabb tanulók” között pedig olyan delikvenseket találhatunk, mint például a 62 százalékos Nokia Lumia 1020, vagy a mindössze 60,8 százalékos értéket virító Apple iPhone 5s. A legújabb iPhone-ok közül a normál 6-os modell 67,9 százalékos, a nagyobb 6 Plus változat pedig 65,7 százalékos értékkel rendelkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik